Inspirująca historia

Opowieść o początkach najbardziej znanych światowych firm zaczyna się często w garażu. Dwóch kumpli, wielka idea, determinacja, by podbić świat! Apple? Microsoft? McDonalds? W pewnym sensie historia Spiżarni zaczyna się podobnie… Nie pierwszej młodości samochód, pożyczona przyczepka, trochę gotówki i pomysł na biznes, którego jeszcze nikt nie wykorzystał. Tak pojechały z Lublina w świat pierwsze barszczyki i konserwy.
Lubelska Spiżarnia staje się spiżarnią Europy.
Grunt to wyczucie odpowiedniego momentu. Rok 2004, przystąpienie Polski do Unii Europejskiej, otwarcie wolnego handlu to było wyzwanie dla odważnych. Wielu z nich wyjechało szukać chleba za granicą. Niektórzy wpadli na to, żeby im ten chleb zawieźć. Polska żywność znalazła wiernych nabywców nie tylko wśród rosnącej na Wyspach Polonii. Po trzech latach działalności Firma miała już w Londynie swój własny magazyn przeładunkowy. Dzisiaj jest ich już 5 o powierzchni ponad 11 000 m2, w Anglii, Irlandii i Holandii.