Żadna z ofert nie jest tym czego szukasz? Mimo to, rozważasz rozpoczęcie współpracy z tym pracodawcą i nie wiesz jak mu o tym powiedzieć? To proste! Zgłoś swoją kandydaturę do przyszłych rekrutacji, przesyłając swój profil z Pracuj.pl.
Wyślij CVPracodawca wpadł Ci w oko? Chcesz być na bieżąco z jego najnowszymi ofertami? Dodaj go do obserwowanych! Otrzymuj powiadomienia o nowych rekrutacjach i programach stażowych.
Masz dobre doświadczenia rekrutacyjne z tym pracodawcą? Dobrze wspominasz tę firmę jako pracodawcę? Podziel się swoją wiedzą z innymi. Budujmy wspólnie bazę najlepszych doświadczeń.
5
wartości: Pasja do tego co robimy - Doskonałość do której dążymy - Realizacja wyzwań - Radość z wykonywanej pracy - Szacunek dla różnorodności opinii, pomysłów
2
druga fabryka Weber na Świecie, pierwsza w Europie
74 500
m² inwestycji w Zabrzu
Powstaliśmy z przekonania, że nie ma nic lepszego niż wspólne grillowanie w gronie najbliższych. Naszą misją jest dostarczanie najnowocześniejszych produktów grillowych i tym samym potęgowanie wrażeń i doświadczeń z grillowania.
Jesteśmy pierwszą tego typu inwestycją Weber w Europie. W prawie 75 tyś m2 znajduje się hala produkcyjna w której produkujemy grille gazowe serii Q i grille węglowe, oraz centrum dystrybucyjne w którym znajduje się pełny asortyment produktów Webera, które dystrybuujemy w całym regionie EMEA.
Zespół Webera łączy wspólny cel i pasja do tego co robimy, jest to motorem naszych działań. Zawsze postrzegamy wczorajszy sukces jako okazję do zrobienia tego jeszcze lepiej jutro. Rzucamy sobie nawzajem wyzwania, aby przekraczać dotychczasowe granice i wcześniejsze założenia, po to, aby móc sprostać oczekiwaniom naszych klientów. Cieszymy się, pomagając innym doświadczać radości grillowania. Rozwijamy się jako jednostki, jako zespół i jako firma, kiedy cenimy różnorodność naszych opinii, perspektyw i pomysłów.
MONEY:
LIFE:
SAFE:
FUN/JOY
Błyskotliwość i niezwykła kreatywność, a także pasja i marzenie zapoczątkowało historię firmy Weber-Stephen Products.
W 1952 roku George Stephen pracownik Weber Brothers Metal Works w Chicago, Illinois wpadł na nowy pomysł zastosowania boi morskich, które spawał dla lokalnego klubu jachtowego. Podzielił jedną z nich na dwie części. Dolną część metalowej boi wykorzystał jako kocioł, zaopatrzył go w trzy nóżki i połączył go z górną częścią, którą użył jako pokrywę – tak powstał prototyp grilla okrągłego.
Będąc wielkim pasjonatem grillowania, George Stephen od lat szukał lepszej alternatywy dla wówczas wykorzystywanych w tym celu otwartych ceglanych grilli. Jego wynalazek odznaczał się przede wszystkim odpornością na zmienne warunki atmosferyczne oraz możliwością precyzyjnego przygotowania potraw dzięki pokrywie i zamkniętemu obiegowi powietrza.
To, co 60 lat temu zapoczątkowała pasja do grillowania, przekształciło się w rewolucję w grillowaniu, która rozprzestrzeniła się na cały świat i dała początki marce Weber, obecnie znanej i uwielbianej przez klientów we wszystkich zakątkach globu.
1. Etap
Pierwszym etapem produkcji jest tłoczenie misy i pokrywy grilla. Tłoczenie wykonywane jest przez prasy hydrauliczne.
2. Etap
Kolejnym etapem procesu jest wyoblanie oraz zgrzewanie oporowe.
Wykorzystywane na produkcji maszyny są zbudowane przez polskich producentów oraz są dedykowane do produkcji wyrobów marki Weber.
3. Etap
Wyroby trafiają na linię mycia i płukania po których powierzchnia detali jest przygotowywana do dalszej obróbki.
4. Etap
W planowo wydzielonej strefie odbywa się aplikacja emalii na detale.
5. Etap
W specjalnym piecu emalierskim odbywa się proces wypalania, który utwardza naniesioną emalię zarówno proszkowa jak i mokrą.
6. Etap
Ostatnim etapem w procesie produkcji grilli węglowych jest montaż i pakowanie. Na linii operacje wykonywane są manualnie oraz automatycznie.
Już jest! Centrum Dystrybucyjne o wielkości 39 tyś. m2, które znajduje się pod ,,jednym dachem’’ z fabryką grilli Webera w Zabrzu. To tutaj znajduje się pełny asortyment produktów Weber, który dystrybuujemy w całym regionie EMEA.
Nasze Centrum Dystrybucyjne to trzy kluczowe procesy, którymi będą zajmowały się dwa zespoły.
Outband, wysyłki do klientów około 1000 różnych indeksów, którymi będą grille (również te, które nie są produkowane w Zabrzu), i pełna gama akcesoriów Webera.
Inbound, czyli przyjęcie towaru który nie jest produkowany w Zabrzu, oraz odbiór i obsługę linii produkcyjnych. Vas, czylu Value Added Services, to obszar, którego głównym zadaniem będzie przywracanie wartości produktów uszkodzonych oraz tworzenie nowych produktów (zestawów) z asortymentu składowanego w naszym centrum.
Spełniamy naszą misję, którą jest dostarczanie najnowocześniejszych produktów grillowych i tym samym potęgowanie wrażeń i doświadczeń z grillowania.
Dział R&D w Weberze w Zabrzu staje się rzeczywistością. Pierwsze osoby dołączyły już do zespołu. Dalej aktywnie rekrutujemy kolejne talenty, które w najbliższych miesiącach zasilą nasz zespół.
To właśnie w tym dziale zostaną wprowadzone innowacyjne rozwiązania dla naszych produktów i akcesoriów, które stopniowo będą zmieniały oblicze grillowania.
Poza tworzeniem koncepcji produktów dział R&D czyli Research and Development opracowuje technologię wytwarzania, oraz przeprowadza testy niezbędne do sprawdzenia bezpieczeństwa i niezawodności naszych grilli.
Od rozpoczęcia pierwszych procesów rekrutacyjnych do dnia dzisiejszego, poszukujemy pracowników, którzy podzielają nasze wartości, nasze pasje. Chcą tworzyć wyjątkową kulturę organizacyjną i atmosferę pracy każdego dnia.