Kawa w dobrych rękach
Cała nadzieja w kawie
Tam dom Twój gdzie kawa Twoja
Pracodawca wpadł Ci w oko? Chcesz być na bieżąco z jego najnowszymi ofertami? Dodaj go do obserwowanych! Otrzymuj powiadomienia o nowych rekrutacjach i programach stażowych.
Masz dobre doświadczenia rekrutacyjne z tym pracodawcą? Dobrze wspominasz tę firmę jako pracodawcę? Podziel się swoją wiedzą z innymi. Budujmy wspólnie bazę najlepszych doświadczeń.
Aplikuj szybko
W Green Caffè Nero istnieje możliwość zrealizowania swoich praktyk studenckich lub wzięcia udziału w stażach organizowanych cyklicznie przez poszczególne działy w naszym Head Officie. Są one dostępne jedynie wewnętrznie- dla osób już z nami pracujących. Zależy nam, by mogli rozwijać się w strukturach firmy, którą znają od podszewki.
15
Gramów świeżo zmielonej kawy wypalanej w naszych palarniach
55
Mililitrów świeżo zaparzonego naparu
21
Sekund parzenia. Te parametry tworzą nasze idealne Espresso Special
Green Caffè Nero powstało w 2012 roku z połączenia polskiej marki Green Coffee z siecią kawiarni Caffè Nero.
Wszystko zaczęło się od pasji, która połączyła: Adama Ringera - założyciela Green Coffee, i Gerrego Forda - szefa Caffè Nero. Gdy spotkali się w 2012 r. Green Coffee było popularną warszawską marką, a Caffè Nero światową grupą kawiarni. W czasie spotkania okazało się, że łączy ich nie tylko zamiłowanie do dobrze zaparzonego espresso, ale także przekonanie, że kawiarnia powinna spełniać rolę “trzeciego miejsca” - przestrzeni publicznej, w której toczy się życie lokalnej społeczności. Postanowili więc działać razem i stworzyć poprzez połączenie najlepszych cech obu marek wyjątkową kawiarnię w Polsce. Taką, w której każdy będzie czuł się zauważony i doceniony.
Choć nigdy nie myśleliśmy o tym, by stworzyć największą sieć kawiarni, dziś posiadamy już dziesiątki lokali, a w każdym z nich kawa jest tak samo świetnie zaparzona.
W Green Caffè Nero zależy nam, by każdy z naszych Baristów, podobnie jak odwiedzający nas Goście, czuł się w kawiarni jak u siebie. Tworzymy zgrane Zespoły, które odpowiadają za atmosferę każdego dnia. Często nasi Bariści wychodzą z różnymi inicjatywami, które łączą całą naszą społeczność. Jedną z takich inicjatyw jest akcja “Kubek w podróży”, która polega na zabieraniu naszej filiżanki w najróżniejsze części świata, by wraz z wysłanym do nas jej zdjęciem przesłać pozdrowienia z wakacji.
Dwa razy w roku spotykamy się, by wspólnie podsumować minione miesiące. Zamykamy wtedy wcześniej nasze kawiarnie- tak, aby zintegrować się w jak największym gronie. Zależy nam, by spędzić ten wieczór w dobrej atmosferze, świętując wspólnie osiągnięte sukcesy. Nasze imprezy zawsze mają swój motyw przewodni, do tej pory były to np. “Lata 20-te", “Baśnie, bajki i bajeczki”, “Bollywood i Hollywood”, czy “Dziki Zachód”.
Każdy Barista pracujący w naszych kawiarniach, oprócz podstawowego, profesjonalnego szkolenia baristycznego, przez które przechodzi na początku swojej ścieżki, ma możliwość wzięcia udziału w dodatkowych, organizowanych przez nas warsztatach kawowych. Zależy nam, by każdy mógł pogłębić swoją wiedzę i umiejętności kawowe. Szkolenia odbywają się pod okiem naszych Trenerów i Specjalistów z dziedziny kawy, a dotyczą między innymi tworzenia wzorów na kawie, czyli Latte Art., czy techniki rozpoznawania aromatów w kawie, czyli Cuptastingu.
Pomimo ogólnego motywu przewodniego, jakim jest idea trzeciego miejsca w życiu naszych Gości, nasze kawiarnie charakteryzują się swoim unikalnym wnętrzem. Staramy się dopasować je do przestrzeni, w której znajduje się dany lokal i nawiązać do jego historii. Pomagają nam w tym nasi wyjątkowi Kowale i Stolarze, którzy dbają o każdy najmniejszy detal.